Kläder online - Fakta och information om Kläder online

Köpa piratkopior av märkeskläder

Köpa piratkopior av märkeskläder

Att köpa billiga kopior av märkeskläder, så kallade piratkopior, som ser identiska ut och som t.o.m. har klädmärkets logotyp kan vara lockande. Dels kan man köpa märkeskläderna mycket billigare så att det faktiskt kan anses prisvärda men dessutom har man råd att köpa flera olika märkeskläder.

Ofta kan man köpa en piratkopia från ett känt klädmärke för så lite som 5% av originalets pris. Framförallt väskor, skor, jackor eller tröjor går att köpa riktigt billiga.Varför man inte ska köpa piratkopior av märkeskläder?

Varför man inte ska köpa piratkopior av märkeskläder?

Det finns massor av anledningar till att du ska absolut undvika att köpa piratkopior av kända klädmärken och designers. Om du köper en billig piratkopia av märkeskläder innebär det att:

  • Kopiorna av märkeskläderna tillverkas ofta under fruktansvärda arbetsförhållanden av barn som tvingas till mycket hårt arbete
  • Det finns ingen butikskedja som ställer krav på kopiorna gällande kvalité, arbetsvillkor
  • Produktion och distribution av piratkopierade märkeskläder styrs ofta av brottsorganisationer som använder vinstena för att investera i vapen, narkotika och mutor.
  • De billiga kopiorna av märkeskläder har ofta mycket sämre kvalité och livslängd vilket gör att de går sönder inom kort.
  • I många länder är det förbjudet och brottsligt att köpa piratkopior av varumärken som t.ex. i Italien.
  • När du köper en billig kopia av märkeskläderna säjer det att du egentligen inte tycker att märket är bra och värt sitt pris utan att du bryr dig bara om ytan
  • Ofta används de billigaste materialen i piratkopiorna som både är miljöfarliga och kan vara cancerogena (framkalla cancer)